FAQ – veelgestelde vragen

Offerte aanvragen  > Onze projecten  >

Levertijd en werkwijze

 • Wat is de levertijd?

  Onze levertijd is ca. 12-15 werkweken na goedgekeurde tekening en definitieve maatvoering.

 • Hoe verloopt het proces?

  Na de offerteaanvraag per mail/telefoon/contactformulier, wordt binnen 10 werkdagen een offerte toegestuurd. Na een eventueel showroom bezoek, plannen wij samen met u ter plaatse een afspraak om in te meten en de maatvoering te bepalen. Gelijktijdig wordt het technische tekenwerk gemaakt met daarin de gewenste vakverdeling en details. Wanneer de tekening is goedgekeurd en de maatvoering definitief is, gaat de productietijd lopen. Na ca. 12-15 werkweken komen wij terug met een datum voor de montage van het geheel. Lees hier meer over ons en onze werkwijze.

 • Hoelang duurt de montage?

  Het is afhankelijk van de grootte van het project hoelang montage duurt. Montage van een enkele stalen binnendeur duurt ongeveer een halve dag. Montage van een volledig buitenkozijn kan 1,5 dag duren.

Soorten stalen kozijnen

 • Wat voor stalen binnenkozijnen hebben jullie?

  Voor binnen kunnen we verschillende stalen kozijnen produceren: vaste panelen, scharnierdeuren, taatsdeuren en schuifdeuren of vouwdeuren. Verschillende soorten kozijnen kunnen met elkaar gecombineerd worden.

  Het is eveneens mogelijk kozijnen met hoeken te maken en deze in het werk aan elkaar koppelen. Ook leveren wij is kozijnen met getoogd – gebogen – staal of met schuine zijdes. Wij leveren staal op maat met een vakverdeling naar uw wens.

 • Wat voor stalen buitenkozijnen hebben jullie?

  Voor buiten leveren wij vaste kozijnen en kozijnen met scharnierdeuren. Zo leveren wij stalen buitenkozijnen, stalen daklichten en stalen serres. Een serre kan worden uitgevoerd met een stalen of glazen dakconstructie. Voor buiten kunnen we ook kozijnen met hoeken maken en deze in het werk aan elkaar koppelen.

  Ook bij stalen buitenkozijnen is het mogelijk de kozijnen getoogd – gebogen – of met schuine zijdes uit te laten voeren. Onze stalen buitenkozijnen worden op maat gemaakt met een vakverdeling naar wens.

  Wij leveren geen stalen vouw- of schuifdeuren voor buiten. In verband met onze slanke profielen, kunnen wij voor exterieur niet garanderen dat deze water- en tochtdicht zouden worden. Voor exterieur leveren wij daarom alleen vaste puien en scharnierdeuren. Voor interieur leveren wij wel vouw- en schuifdeuren.

Prijzen

 • Kan ik een prijs opvragen?

  Jazeker, via onze website kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Heeft u tekeningen van het project of foto’s van de huidige situatie? Deze kunt u dan meesturen. Voor een speciaal project kunt u ook altijd contact met ons opnemen. Wij denken graag mee in de mogelijkheden.

 • Waarom staan er geen prijzen op de website?

  Omdat wij maatwerk leveren is het lastig een standaard vierkante meter prijs te hanteren. Zo hebben vaste en draaiende delen, vakverdeling en grootte etc. invloed op de prijs. U kunt echter altijd vrijblijvend een offerte aanvragen, dan ontvangt u van ons binnen 10 werkdagen een offerte op maat.

Materiaal en mogelijkheden

 • Wat zijn de maximaal mogelijke maten?

  Voor een volledig stalen kozijn is er geen maximale maat. Afhankelijk van het formaat van het kozijn zou het kunnen dat deze opgedeeld moet worden en/of dat er extra kokers toegepast moeten worden voor stabiliteit.

  Voor onze scharnierdeuren hanteren we een maximale maat van ca. 1100×2650 mm per deur.

 • Wat voor kleuren kunnen jullie toepassen?

  We kunnen de puien in iedere gewenste RAL-kleur poedercoaten. Bovendien leveren wij ook bronzen of witte stalen deuren en kozijnen. Heeft u een speciaal ontwerp in gedachten? Wij denken graag mee in de mogelijkheden.

 • Wat voor glas kunnen jullie toepassen?

  In principe kunnen we ieder type glas toepassen in onze stalen kozijnen. Voor binnen gebruiken we standaard enkel veiligheidsglas. Desgewenst kunnen we hier ook mat glas, getint glas of geluidswerend glas toepassen. Bij stalen buiten kozijnen passen we standaard HR++ glas toe, maar ook hier zijn er verschillende mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Overige

Beste klant,

In verband met het Pinksterweekend zijn wij maandag 20 mei gesloten.

We wensen u alvast een prettig weekend!

Team,
Simply Steel